daciaACAROM și ACEA (Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile) au dat publicității datele privind înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană în primele opt luni din acest an. România se situează pe poziția 14 în UE, cu un volum de 106.534 autoturisme noi înmatriculate, înregistrând o creștere de 8% comparativ cu perioada ianuarie-august 2023. Dintre acestea, 6.877 autoturisme noi înmatriculate au propulsie full electrică (-29%) și 39.388 unități au propulsie hibridă (+39,4%).

Iar Dacia are din nou o creștere procentuală spectaculoasă, depășind la creștere mărci de top din Europa. Astfel, în primele opt luni din acest an, în Europa au fost vândute 387.228 Dacii, în creștere cu 8% față de perioada similară din 2023. Asta în timp ce în perioada ianuarie-august 2024 grupul Stelantis (Peugeot, Citroen) a avut o scădere de 3,3% a vânzărilor, grupul Volkswagen a înregistrat o creștere de 1,2%, iar autoturismele marca Ford au înregistrat o scădere de nu mai puțin de 18,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.