- Thursday, 23 February 2017
- Written by Lucian Gherguș
- Hits: 189757
Nu știm cum să catalogăm aceste cazuri, dar credem că sunt mai periculoase ca și corupția. Desigur, nici corupția nu este de îngăduit, însă în acest caz lucrurile parcă se mai mișcă într-un sens pozitiv prin investițiile care se fac, dar pentru care unii primari sau președinți de consilii județene percep și anumite comisioane. Dar haideți să vorbim despre județul Argeș și despre posibilul efect al marilor anchete ale procurorilor DNA din ultima perioadă, care se pare că au influențat activitatea administrațiilor publice.
Un bun exemplu în acest sens este județul Argeș, un județ „zdruncinat” zdravăn de procurorii DNA. Cu un fost președinte al Consiliului Județean în închisoare și cu fostul primar al municipiului Pitești anchetat în mai multe dosare de corupție, județul Argeș pare a fi blocat din punct de vedere al investițiilor.
După ce, în urmă cu două săptămâni, am putut vedea în săptămânalul ,,Ancheta” fabulosul excedent bugetar pe care l-a înregistrat CJ Argeș la finalul anului 2016, şi anume 1.180 de miliarde lei vechi, acum iată că, în rândurile ce urmează, ,,financiarpress.ro” vă dezvăluie excedentul bugetar înregistrat de Primăria Pitești la finalul anului trecut.
# Aproximativ 600 de miliarde lei vechi a înregistrat Primăria Pitești excedent bugetar
În vreme ce municipiul Pitești duce o lipsă acută de mari investiții, în special în infrastructură, vedem că domnul primar Cornel Ionică a fost foarte chibzuit cu banul public, reușind să pună ,,la saltea” fabuloasa sumă de aproximativ 600 de miliarde lei vechi. Ce se putea face cu banii aceștia? Fiecare poate să-și imagineze ceea ce vrea, dar în condițiile în care deficitul locurilor de parcare este imens, starea drumurilor din Pitești este aproape deplorabilă, principalele artere de circulație din zona de Nord a orașului sunt arhiaglomerate și multe alte deficiențe ale Piteștiului trenează, iar contul Primăriei Pitești înregistrează un sold uriaș, considerăm ca fiind o neputință a actualei conduceri a Primăriei Pitești. Am putea spune că în ultima perioadă Piteștiul nu s-a mai remarcat prin nicio investiție de anvergură care să aducă o „reîmprospătare” a municipalității. Singurele investiții mari care s-au realizat în Pitești sunt cele derulate pe fonduri europene, dar și acestea sunt destul de contestate.
Bineînţeles, după cum puteți observa în adresa de mai jos, vedem și argumentele celor din cadrul Primăriei Pitești cu privire la acest uriaș excedent bugetar, dar care nu sunt suficient de sustenabile.
Nu putem spune că s-au făcut economii de sute de miliarde lei vechi din lucrările care s-au derulat anul trecut sau că în ultimele zile ale anului populația municipiului Pitești a dat buzna să-și plătească taxele și impozitele, astfel acumulându-se acești bani.
Acum așteptăm cu maxim interes proiectul bugetului Primăriei Pitești pe anul 2017, pentru a vedea câți bani se vor duce la investiții și câți vor fi direcționați către activități sociale precum subvențiile la căldură, care se ridică la sute de miliarde lei vechi, în loc să se facă investiții pentru modernizarea sistemului.
Popular Articles
- Most read
Publicitate