paduriOrganismul de certificare Soil Association Certification Limited din Marea Britanie a finalizat cu succes auditul anual pentru pădurile proprietatea publică a statului administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva care dețin certificarea managementului forestier în standardul internațional Forest Stewardship Council (FSC).

La ora actuală, aproximativ 80% din pădurile proprietatea publică a statului administrate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva dețin certificarea managementului forestier în standard FSC, respectiv 2.521.409 hectare fond forestier, administrate de 232 de ocoale silvice de stat.

Pentru restul suprafețelor de fond forestier proprietatea publică a statului, respectiv 598.846 hectare, administrate de 80 de ocoale silvice de stat, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut certificarea managementului forestier în standardul internațional PEFC, vizitele de monitorizare a auditorilor urmând a se desfășura până la finalul acestui an.

Iar Direcția Silvică Argeș este un exemplu lăudabil de bune practici în ceea ce privește managementul forestier.

”La Directia Silvica Arges, suprafața de păduri de stat administrate de Romsilva este certificată în proporție de 100%, din care în standard FSC – 87.738 hectare si în standard PEFC – 24.474,5 hectare”, au declarat pentru FinanciarPress.ro reprezentanții Romsilva.

Procesul de certificare al managementului forestier al pădurilor proprietate publică a statului a demarat în anul 2002, când au fost incluse primele 30 de mii de hectare, fiind încheiat la finalul anului trecut, când toate pădurile de stat au fost incluse în unul din cele două standarde consacrate la nivel internațional, FSC și PEFC.

Certificarea managementului forestier la standarde internaționale reprezintă garanția că pădurile respective sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme internaționale din silvicultură, și că lemnul pus pe piață are proveniența certă și legală.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.