Spital-Mioveni-Georgescu.jpgIată că, într-adevăr, se pot realiza și lucruri mărețe, dacă există voință și curaj. Așa se face că, la Mioveni, Ion Georgescu, primarul orașului, a început cel mai îndrăzneț proiect de care nu numai Mioveniul ducea lipsă acută, ci întreg județul. 

Din păcate, nimeni nu a avut curajul să se aventureze la un asemenea  proiect, care va aduce beneficii inegalabile oamenilor. 

Anual, la creionarea bugetelor locale și județene vedem o mulțime de bani aruncați pe asistență socială și pe subvenții, menite, mai mult, să aducă voturi, decât beneficii întregii populații. Însă nu același lucru putem spune și despre administrația din Mioveni, care iată că s-a încumetat la un proiect ce va putea salva o mulțime de vieți omenești. Nu spun lucruri mărețe, însă aceasta este realitatea care se poate proba. Ca orice om, Ion Georgescu o avea și el păcatele lui, însă nu putem să spunem că nu a pus interesul comunității pe care o conduce pe primul loc. Tot timpul a vrut să aibă ce e mai bun în Mioveni. Și aici pot aduce argumente cum ar fi: Catedrala, cursurile de master ținute de profesori ai Politehnicii București, Liceul „Iulia Zamfirescu”, actele culturale desfășurate în Mioveni și multe alte proiecte implementate de Ion Georgescu, care au adus plus-valoare orașului.

Acum, Georgescu implementează un alt proiect, cel mai îndrăzneț din cariera sa, care, cu siguranță, peste mulți ani îi va purta și numele. Este proiectul la care ține foarte mult, pentru Mioveniul duce o lipsă acută de el. Dar nu numai Mioveniul, ci întreg județul are o mare nevoie de un nou spital dotat cu aparatură de ultimă generație. Se poate spune că Mioveniul are bani, dar nu numai acest aspect este important. Se știe foarte bine că investiția ajunge la 69 de milioane de euro, iar administrația din Mioveni, cu toate veniturile ei, nu poate să suporte întreaga investiție. Dar ambiția primarului Ion Georgescu de a avea cel mai modern spital din țară, la nivelul orașelor, ba chiar și al municipiilor, va putea rezolva și această problemă. Sigur, se va pune o mare presiune pe bugetul local din Mioveni, dar iată că reprezentanții acestei administrații locale au ales să cheltuie fondurile publice în folosul cetățeanului și nu în folosul electoratului. Ion Georgescu, când a început această investiție, sunt convins că nu s-a gândit câte voturi îi va aduce, ci s-a gândit că Mioveniul și Argeșul nu are un asemenea spital și că nimeni nu avea intenția de a începe un asemenea proiect. 

Nu vreau să-i aduc osanale primarului Ion Georgescu, dar realitatea aceasta este și se poate proba. Am văzut, în ultimul timp, în Argeș, un sistem de sănătate mai mult bolnav, cu diferite cazuri pe care nu mai are sens să le reamintesc, iar toate acele cazuri, de multe ori tragice, s-au întâmplat, în primul rând, din cauza lipsei unei infrastructuri medicale moderne. 

# Datele generale ale noului spital din Mioveni

Noua unitate spitalicească este amplasată în zona actualului Spital Orăşenesc "Sfântul Spiridon" şi va avea şase etaje şi şapte secţii - Maternitate şi Neonatologie; Ginecologie şi Pediatrie; Neurologie; Medicină internă; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri.

Aparatura medicală a fost contractată şi va reprezenta tehnologia anului 2018 cu softuri care pot fi actualizate pentru o perioadă de 20 de ani.

 În noua locaţie vor exista 295 de paturi şi echipamente precum: computer tomograf, echipament de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), angiograf şi echipament radiologie (RX).

Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 68 milioane de euro, dintre care  peste 2 milioane de euro au fost deja plătiţi constructorului.

Durata lucrărilor de execuţie a Spitalului Orăşenesc Mioveni este de 36 de luni, ceea ce înseamnă că din anul 2018 nu vom mai fi nevoiți să mergem la București pentru problemele grave de sănătate. 

Conform managerului de proiect, Mugur Stancu, dotările care se vor găsi la noul spital din Mioveni vor concura cu unitățile spitalicești unde există și mari centre universitare. 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.