Dacia-Renault.jpgDeși nu a fost confirmat în mod oficial atacul cibernetic de la Uzina Dacia – Renault, iată că apar informații din ce în ce mai îngrijorătoare pentru companie. Surse din cadrul Uzinei spun că foarte multe calculatoare din fabrică nu mai funcționează, iar astfel o bună parte din baza de date s-ar putea pierde, lucru care ar afecta întreg sistemul de producție al mașinilor. 

Din primele informații pe care le avem, se pare că doar calculatoarele care au fost aprinse pe timpul nopții au fost afectate, apărând diverse mesaje pe acestea, precum ,,Virus, dacă vrei să deblochezi 300 euro”.

În acest moment renumiți informaticieni încearcă pe toate căile posibile să recupereze datele aflate în calculatoarele afectate pentru a putea fi reluat procesul de producție.

Reamintim că, în ultimele 24 de ore au fost semnalate 75.000 de atacuri cibernetice în aproape 100 de ţări, vizând în principal sisteme informatice ale instituţiilor, în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia, Germania, Italia, Vietnam sau Spania, relatează BBC News online.

Însă, până în acest moment, direcția de comunicare de la Automobile Dacia nu a transmis nicio informare oficială cu privire la acest incident.

Vom reveni!

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.