dacia-gama.jpgAnul 2024 este unul fast pentru Dacia. Pe lângă ocuparea poziției de lider în clasamentul vânzărilor prin Sandero, modelele mărcii ocupă locuri fruntașe în toate segmentele în care este reprezentată marca.

Raportul Data Force privind înmatriculările de mașini noi din Europa (Uniunea Europeană, Marea Britanie și statele EFTA) în luna iulie arată că Dacia Sandero este lider autoritar al înmatriculărilor de mașini noi din Europa după primele șapte luni din acest an. După ce a învins în a șaptea lună din 2024 rivali ca Volkswagen T-Roc sau Toyota Yaris Cross, modelul mărcii românești aparținând grupului Renault a ajuns la vânzări de 168.133 de unități în perioada ianuarie – iulie 2024.

Dincolo de clasamentul general, Dacia mai primește vești bune de la analiștii pieței auto europene. Astfel, modelele mărcii ocupă fiecare dintre ele câte im loc în Top 10 al segmentelor din care fac parte. Cu o excepție, Dacia Logan, model care nu este distribuit decât într-un număr limitat de piețe ale continentului.

Prin urmare, atât Sandero, cât și Spring, Duster sau Jogger se află în Top 10 al segmentelor, depășind modele cu renume și aflate de ani mulți pe piața din Europa.

Conform Data Force, Dacia Spring – singurul vehicul 100% electric al gamei – ocupă locul 9 în clasamentul modelelor din segmentul A (mașini de oraș) grație vânzării a 11.412 unități în primele șapte luni ale lui 2024.

În segmentul B, cel al mașinilor subcompacte, Sandero face legea, așa cum om face și în clasamentul general. Cu 168.133 de unități înmatriculate în primele șapte luni din 2024, modelul Dacia cu cel mai mare succes în Europa, a depășit concurenți precum, Renault Clio (129.428 unități), Peugeot 208 (119.738 unități), Citroen C3 (116.979 unități) sau Toyota Yaris (109.024 unități). Top 10 al clasei B este completat, în ordine, de Opel Corsa, Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Seat Ibiza și Hyundai i20.

Dacia Duster, model care, grației noii generații, a urcat abrupt în clasamentul general, se află pe un loc fruntaș în segmentul SUV-urilor mici (B SUV). Astfel, modelul asamblat exclusiv la uzina din Mioveni, România, a fost înmatriculat în Europa, în primele șapte luni din acest an, în 105.866 de exemplare. Pe primul loc în acest segment se află Volkswagen T-Roc, cu 124.135 de exemplare înmatriculate, pe doi Toyota Yaris Cross (117.766 exemplare), iar pe trei Peugeot 2008 (106.421 exemplare).

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.