rosii.jpgProgramul Tomata va continua și anul viitor iar ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să implementeze o serie de schimbări pe care le-a agreat între timp cu legumicultorii. Între timp beneficiarii ajutorului de stat așteaptă a doua tranșă din cei 3.000 de euro pentru minim 1.000 mp și se pregătesc pentru campania care va acoperi ciclul II de producție.

Astfel, plățile nu se vor mai limita la maxim 3.000 mp ca în prezent ci sumele se vor achita pe întreaga suprafață.

”Mai mult de atât, am luat decizia să merg în Guvernul României și cu ciclul II în spații protejate, dar din discuțiile pe care le-am avut cu mediul asociativ și cu fermierii, pentru că merg foarte des în bazinele legumicole, am luat decizia și cred că vom schimba de anul viitor finanțarea programului de legume în spații protejate. Astfel se va acorda o subvenție pe fiecare mie de metri pătrați. Aici vorbim, poate să fie între 1.500 și 2.000 lei, astfel încât fermierii care au 7.000 mp decât să fie limitați la 3.000 de euro/ 3.000 mp să poată încasa pe toată suprafața, adică o subvenție pe suprafața totală. Condiția nu mai este ca toată suprafața să fie tomată, decât 50% din suprafață să fie cu roșii și să avem tot timpul anului și celelalte legume pentru că a-ți văzut că în anumite perioade ale anului avem anumite penurii la anumite legume”, a spus ministrul.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.