dacia-sandero.jpgDacia Sandero este lider autoritar al înmatriculărilor de mașini noi din Europa după primele șapte luni din acest an. După ce a învins în iulie rivali ca Volkswagen T-Roc sau Toyota Yaris Cross, modelul mărcii românești aparținând grupului Renault a ajuns la vânzări de 168.133 de unități în perioada ianuarie - iulie 2024.

Raportul Data Force privind înmatriculările de mașini noi din Europa (Uniunea Europeană, Marea Britanie și statele EFTA) în luna iulie arată că Dacia Sandero și-a devansat cel mai apropiat concurent, Volkswagen T-Roc, aflat pe locul doi, cu peste 3.500 de vânzări.

Mai exact, în iulie 2024 modelul Dacia Sandero a fost înmatriculat de europeni, inclusiv români, în 22.858 de exemplare, în timp ce Volkswagen T-Roc a avut 19.269 de clienți. Pe poziția a treia s-a clasat Toyota Yaris Cross cu 17.325 de unități.

Pentru comparație, cu exact un an în urmă, în iulie 2023, Volkswagen T-Roc ocupa locul 1 (18.649 de unități), iar Sandero încheia luna pe poziția a doua (16.940 de unități). Toyota Yaris Cross încheia luna iulie a anului trecut pe locul 16, cu 11.923 de unități. Se observă așadar creșterea puternică a modelului Sandero (34,9%), dar, mai ales, cea a lui Yaris Cross (45,3%).

Este important de menționat că, dincolo de podiumul dominat de Sandero, în luna iulie a acestui an pe locul patru se află SUV-ul Dacia Duster, model înmatriculat în Europa în 15.763 de exemplare. Creșterea cu 25,1% față de aceeași lună a anului trecut este determinată în primul rând de debutul licrărilor celei de a treia generații a modelului „made in Romania”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.