gaze_corbi.jpg

În România, din păcate, aria de acoperire a rețelei de gaze naturale este una foarte mică, deși resurse avem suficiente. Sunt foarte puține localități din mediul rural care sunt conectate la o rețea de gaze naturale, în multe cazuri nici măcar localitățile din zonele metropolitane nu beneficiază de această utilitate.

Ce să mai vorbim astfel de localitățile depărtate de marile orașe, acolo unde în multe cazuri nu găsim nici rețea de apă.

Ei bine, cu toate acestea sunt și localități care au reușit să atragă fonduri pentru astfel de investiții, grație eforturilor depuse de conducerile administrațiilor locale.

Un exemplu concret în acest sens este comuna Corbi, acolo unde recent au început lucrările de introducere a rețelei de gaze în toate satele din comună, după cum a anunțat primărița Anca Baciu, pe pagina de Facebook a primăriei.

„După o lungă perioadă de așteptare și după multe obstacole suntem bucuroși să anunțăm că proiectul „ Dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final, pe teritoriul comunei Corbi, județul Argeș” a intrat în linie dreaptă!

Prin acest proiect se va realiza o rețea de gaze de 38,2 kilometri, care va aduce un plus de confort, siguranță și eficiență pentru locuințele din comună. Este un pas important spre modernizare și dezvoltare durabilă!

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în acest demers important pentru comuna Corbi!”, a transmis Anca Baciu, primărița comunei Corbi. 

Valoarea acestui proiect se ridică la suma de peste 30 milioane lei, fără TVA (echivalentul a peste 6 milioane euro), iar investiția este asigurată prin programul „Anghel Saligny”. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.