Fisc.jpgAmenzile din Ordonanța e-TVA pentru încălcarea obligației de a răspunde la notificarea de conformare RO e-TVA au fost amânate pentru 2025 și legate de mecanismul prevenirii - mai precis, asta înseamnă aplicarea unui plan de remediere contravenientului la prima abatere, amenda putând fi aplicată doar ulterior, în absența conformării.

 

Potrivit recentelor modificări aduse OUG nr. 70/2024, netransmiterea răspunsului / netransmiterea în termen a răspunsului la notificarea de conformare e-TVA se va sancționa cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii, definiţi potrivit legii, şi cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum şi pentru persoanele fizice.

Guvernul a decis ca aceste sancțiuni să se aplice abia din ianuarie 2025, dar și că la prima abatere nu se va da amendă - „Contravenţiei prevăzute la alin. (1) îi sunt aplicabile dispoziţiile Legii prevenirii nr. 270/2017”. Astfel că ne reamintim de Legea prevenirii, care prevede că în loc să fie sancționați direct cu amenzi sau alte penalități, responsabilii au la dispoziție un termen de remediere în care își pot corecta neregulile fără a fi amendați. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.