pod

Un pod spectaculos din Argeș este foarte aproape de deschidere. Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România. Podul din zona localității Podul Dâmboviței, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri, iar construcția lui (finanțată prin POIM) a durat 1 an și 6 luni.

Acesta va prelua traficul rutier pe aglomeratul traseu istoric Rucăr-Bran.

”Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran, cât și marii transportatori, vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschidere circulației pe noul pod. Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric, va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maximă de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic. Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluții tehnice care să nu afecteze mediul și care să permită accesul la proprietățile din proximitatea sa. Circulația la noul pod va fi deschisă până la finalul lui noiembrie”, spune Cristian Pistol, directorul CNAIR.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.