apa-canal.jpgÎn decurs de o săptămână, la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie 2023, Serviciul Control din cadrul societăţii ApăCanal 2000 a reușit să identifice și să desființeze 11 branșamente de apă clandestine în comuna Buzoești, satele Buzoești, Podeni, Tomșanca și Bujoreni.

“Este vorba de un sistem de alimentare cu apă nou preluat de SC Apă Canal 2000 SA, în cursul anului 2022, cu contracte încheiate recent.

În urma verificărilor s-a constatat că există utilizatori care dețineau 3 branșamente în interiorul proprietății, din care unul contorizat, stipulat în contract și două clandestine.

De asemenea, deși prin contractul semnat între părți Operatorul furnizează apă exclusiv pentru uz menajer, în realitate branșamentele ilegale erau utilizate și pentru umplerea lacurilor, udat gazon, solarii, grădini de legume, livezi, viță de vie, etc..

Au fost luate toate măsurile legale care se impun într-o astfel de situație, utilizatorii fiind obligați la plata unor cantități de apă calculate retroactiv, conform prevederilor legale în vigoare, dar și la achitarea lucrărilor de desființare a branșamentelor în cauză. Prejudiciul adus societății noastre calculat și facturat a fost de peste 3.500 mc apă.

Atragem atenția pe această cale că utilizatorii care folosesc aceste practici se expun unor riscuri majore, răspunderea fiind materială, administrativă și penală.

Pentru stoparea furtului de apă, controalele vor continua în zonă!”, transmite SC Apă Canal 2000 SA.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.