bnr.jpgBanca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, informează Agerpres.

Moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametru de 37 mm, greutate de 31,103 grame şi cant zimţat.

Aversul monedei prezintă o balanţă şi un ciocan de judecător, inscripţia "ROMANIA" în arc de cerc, valoarea nominală "10 LEI", stema României şi anul de emisiune "2023". Reversul monedei redă sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti şi inscripţia "70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL".

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.