ocupatie-scafandri.jpegTrei noi ocupaţii urmează să fie incluse în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR), potrivit unui proiect aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cele trei noi ocupații care vor fi recunoscute oficial sunt următoarele: scafandru de mare adâncime, cod COR 754110; animator emisiuni cultural-muzicale de radio şi televiziune, cod COR 265259; responsabil producţie artistică teatru muzical, cod COR 265260.

Nu sunt, însă, singurele modificări care vor fi operate în COR. Astfel, se mută ocupaţia „analist tehnic pieţe financiare” din grupa de bază 3312 Ofiţeri de credite în grupa de bază 2413 Analişti financiari la codul 241312. În același timp, ocupaţia „instalator ventilare şi condiţionare apă” se redenumește ca „instalator ventilare şi condiţionare aer” şi rămâne cu acelaşi cod 712606, în grupa de bază 7126 Instalatori şi montatori de ţevi.

O altă modificare vizează ocupaţia „scafandru”, care se redenumeşte ca „scafandru autonom” cu acelaşi cod 754101 în grupa de bază 7541 Scafandri.

De asemenea, ocupaţia „scafandru greu” este înlocuită cu cea de „scafandru cu alimentare de la suprafaţă până la 30 metri”, fiind păstrat codul 754105 în grupa de bază 7541 Scafandri.

În același timp, o altă completare se referă la ocupaţia „scafandru lucrător subacvatic” care ar urma să fi înlocuită cu  „scafandru cu alimentare de la suprafaţă până la 50 metri”, fiind păstrat codul 754102 în grupa de bază 7541 Scafandri, potrivit Ziare.com.

Proiectul trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial pentru ca noile ocupaţii să poată să fie introduse în COR.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.