titluri_de_stat_fidelis.jpgDin 18 septembrie și până pe 3 octombrie, Ministerul Finanțelor publice va derula o nouă rundă de finanțare prin titluri de stat Fidelis. Investitorii sunt persoane fizice care împrumută statul român.

Astfel, în ediția de toamnă a Fidelis, cu numărul 13,  statul român iese cu cinci tranșe de subscriere: trei în lei și două în euro.

Pentru euro statul plătește dobânzi de 5,3% pe an pentru titlurile de stat scadente în octombrie 2028 și 3,9% pentru cele din octombrie 2024, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Cele în lei sunt structurate astfel: dobândă de 6,25% pe an pentru titlurile de stat scadente în octombrie 2024, 7,1% pe an pentru cele sca­dente în octombrie 2026. Pentru românii care donează sânge dobând va fi de 7,25% pe an cu scadența în 2024.

În concluzie, dobânzile pentru euro pot ajunge la 5,3%, iar cele în lei 7,25%. Odată încheiată perioada de subscriere a titlurile de stat adresate investitorilor persoane fizice ajung la Bursa de Valori București. De aici orice investitor le poate cumpăra titluri Fidelis. Aici însă prețul va depinde de raportul dintre cerere și ofertă și de condițiile din economie.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.