electroarges.jpgRaportul semestrial al administratorilor Electroargeș pentru primul semestru al acestui an a fost publicat pe site-ul companiei și pe portalul bursei. Cifrele sunt în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, dar administratorii au ca obiectiv principal dezvoltarea unor produse noi.

Astfel, conform documentului citat, cifra de afaceri netă la 30.06 2023 a fost de  18.420.810 lei, față de 53.739.555 lei la 30.06.2023, ceea ce înseamnă o scădere de 34,28%.

„Produsele realizate în semestrul I al anului 2023 au fost livrate atât pe piața externă, cât și pe cea internă, unde s-a încercat consolidarea poziției ca firme producătoare de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodăresc, aparate profesionale de uz semiindustrial și hotelier, echipamente industriale și de repere/subansamble destinate producătorilor industriali, aparate și dispozitive pentru măsurarea, verificarea, control și navigație, articole de lenjerie și îmbrăcăminte, precum și a lucrărilor de construcții executate de entitățile membre ale grupului.

Pe piața internă produsele Electroarges au fost vândute prin distribuitorii noștri și vânzări directe. De asemenea Electroarges a avut și colaborările importante cu Arctic SA, Haier Tech SRL, Cer Cleaning Equipment SRL, etc.

Departamentul de Cercetare – Dezvoltare din cadrul societății Electroarges SA, a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unor produse noi, astfel: – din domeniul căilor ferate – un covor absorbție vibrații; – introducerea unor proiecte restilizate marca Electroargeș, cum ar fi aspiratorul EA Cleaner, râșnița de cafea și uscătorul de păr. Pe acest fond, coroborat cu dificultățile de operare pe piața românească, vânzările pe piața internă au crescut ușor, în prezent fabricația de produse electrocasnice și de uz gospodăresc realizându-se la nivelul comenzilor existente sau previzionate pe termen scurt. A fost extinsă gama de produse destinate Arctic, prin punerea în fabricație de noi repere injectate din mase plastice și subansamble, repere imprimate prin tehnologia “hot stamping”, “hot printing”, subansamble uși pentru mașini de spălat, inclusiv reperele injectate din mase plastice pentru acestea. Vor fi identificate și inițiate oportunități de colaborare în producție cu producători importanți, în special cu cei din zona pieselor injectate din mase plastice”, se arată în raportul citat

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.