supermarket1.jpgÎnregistrată în aprilie în Parlament, a trecut acum de votul senatorilor o nouă propunere legislativă ce vizează comercianții, dar și producătorii din România.

De data aceasta, inițiatorii vor să ajute consumatorul român să se orienteze mai repede către produsele care sunt făcute din materii prime provenite exclusiv din România, obligând comercianții, inclusiv din mediul online, să indice printr-un mic drapel lângă produs dacă e făcut cu astfel de materii prime, altfel riscând amenzi ce pot ajunge până la 100.000 de lei pentru marii comercianți.

Concret, operatorii economici vor fi obligați să afișeze lângă produse drapelul național - la raft, dar și în mediul online. Inițial, din propunere nu părea că obligația îi vizează și pe alți operatori economici în afară de comercianți. Senatorii au decis însă ca obligația să îi vizeze pe toți cei care produc și/sau comercializează produse fabricate din materii prime produse exclusiv pe teritoriul României. 

Cei care nu aplică însemnul distinctiv vor risca o amendă de la 1.000 la 10.000 de lei (dacă au o cifră de afaceri de până la două milioane de euro) sau o amendă de la 10.000 la 100.000 de lei (dacă depășesc această cifră). În cazul celor care nu au cifră de afaceri determinată în România sau a căror cifră de afaceri nu a putut fi determinată, amenda va fi între 1.000 și 10.000 de lei.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.