DaciaUzina.pngACAROM a dat astăzi publicității date despre producția de autoturisme a uzinelor Dacia și Ford din România în primele patru luni din 2022.

Conform Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în luna aprilie a acestui an au fost produse de Dacia și Ford 39.982 de autoturisme.

Valoarea corespunde unei creșteri cu 5,13% față de producția de 38.031 de unități din luna aprilie a anului 2021.

Din totalul producției din aprilie, 26.913 mașini au fost asamblate la uzina Dacia de la Mioveni, iar alte 13.069 unități la fabrica Ford din Craiova.

ACAROM notează și că în primele patru luni din 2022 producția de autoturisme din România a atins 176.283 de unități, dintre care 102.350 au fost Dacia și 73.933 Ford. Valoarea cumulată a producției din primele patru luni ale lui 2022 este corespunzătoare unei creșteri cu 13,15% față de perioada similară din anul trecut.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.