mera resortLa ora actuală, oamenii de afaceri Nicolae şi Mariana Movileanu din Mioveni sunt doi dintre cei mai apreciaţi și discreți investitori din turismul românesc. Iar cel mai important proiect este cel al viitorului parc de distracții din stațiunea Neptun, o investiție estimată la 60 de milioane de euro.

Omul de afaceri Nicolae Movileanu a oferit o scurtă declarație în exclusivitate pentru FinanciarPress.ro legat de proiectul viitorului parc de distracții. Din cauza instabilității politicii monetare a BNR in ceea ce privește dobânda creditelor, acest proiect important a fost suspendat temporar. Iar această politică monetară defectuoasă și ineficientă a Băncii Naționale a României va face ca în perioada următoare multe investiții să fie stopate în România, fapt ce va conduce automat la un blocaj economic

”Acest proiect este deocamdată suspendat, în stand-by. Este o problemă și legat de creșterea mare a ROBOR, ceea ce face dificilă analizarea unor proiecte pe sume mari atunci când este vorba de contractarea de credite de la bănci”, spune Nicolae Movileanu.

Legat de investițiile realizate până acum în turism, Nicolae Movileanu precizează: ”Nu am calculat sumele investite, însă pot spune că sunt sume destul de mari”.

Familia Movileanu din Mioveni a devenit cunoscută în industria turismului din țara noastră după ce a dezvoltat în stațiunea Venus Mera Resort, un complex modern de patru stele, după o investiție estimată la 12 milioane de euro. Conform datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor, Mera Resort SRL a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,05 milioane lei, în creștere cu 54% comparativ cu 2020.

Familia Movileanu controlează complexul hotelier Mera Resort şi 50 de vile în Venus, plus hotelurile Mera Brise Mangalia şi Mera Onix în Cap Aurora.

Cea mai mare afacere a familiei Movileanu este compania Delta Invest din Mioveni, un important furnizor al Dacia. Înființată în 1994, Delta Invest este la ora actuală unul dintre liderii locali în cercetarea- dezvoltarea de produse injectate din mase plastice, proiectarea și fabricarea de matrițe, și fabricarea de produse și componente injectate din mase plastice.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.