Fisc.jpgCei care au fost obligați de organul fiscal să plătească sume suplimentare cu titlu de impozite, contribuții, dobânzi și penalități, în urma reîncadrării unor indemnizații aferente detașărilor transnaționale și altor situații similare ca venituri salariale și care le-au plătit deja vor putea să ceară banii înapoi în curând. Noua amnistie fiscală le oferă un termen de cinci ani celor care au plătit aceste sume suplimentare să le ceară înapoi organelor fiscale - cu alte cuvinte, sumele nu se vor întoarce de drept la contribuabilii respectivi, chiar dacă legea le dă dreptul să-și ia banii înapoi.
„(3) Diferenţele de obligaţii fiscale principale şi/sau obligaţiile fiscale accesorii, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării sumelor prevăzute la alin. (1), aferente perioadelor fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi data intrării în vigoare a prezentei legi, stinse prin orice modalitate prevăzută la art. 22 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se restituie contribuabililor. Restituirea se face la cererea contribuabililor. 
 
(4) Termenul de prescripţie a dreptului de a cere restituirea pentru sumele prevăzute la alin. (3) începe să curgă de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, prevede art. 1 din Legea nr. 72/2022, apărută azi în Monitorul Oficial și care intră duminică în vigoare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.