bnr.jpgŞedinţa de politică monetară din 5 aprilie va veni probabil cu primul pas de majorare dublat faţă de cel anterior, de la 0,25% la 0,50% ca şi pas de majorare în lupta cu inflaţia şi păstrarea unui curs de schimb relativ stabil. Economiştii şefi văd dobânda de politică monetară pentru final de an la 4% - 4,5% şi chiar 5%. Bineînţeles şi ROBOR la 3 luni va evolua în funcţie de aceasta de la 5% la 6%.
Dacă ar fi să luăm în calcul deducţiile analiştilor, ROBOR la 3 luni poate urca lejer la 6% la final de 2022, dacă BNR va decide că este necesară o majorare a dobânzii de politică monetară de până la final de an. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.