hidrogen

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a publicat în această săptămână în platforma de achiziții publice SEAP anunțuri de consultare a pieței în vederea pregătirii de achiziții de trenuri cu hidrogen finanțate prin fonduri europene nerambursabile.

Astfel, ARF intenționează să organizeze proceduri de achiziție a trenurilor cu hidrogen pentru ruta Pitești-București,  a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței lor la 30 de ani, precum și serviciile de alimentare cu hidrogen aferente acestora. Consultarea se va încheia pe 22 aprilie și pe parcursul ei se dorește obținerea de valori estimative unitare pentru achiziția de trenuri cu hidrogen cu o capacitate de transport între 120 și 200 de locuri fixe pentru călători, respectiv 16 locuri pentru biciclete.

Surse autorizate au precizat pentru FinanciarPress.ro că primul tren cu hidrogen va circula pe ruta Pitești-București până la finalul lui mai 2024. Licitația pentru achiziționarea trenurilor cu hidrogen va fi organizată cel târziu în vara acestui an. Pe ruta Pitești-București vor circula 12 trenuri cu hidrogen în total.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.