constructii.jpgÎn conformitate cu Programul cadru al Inspecției Muncii, pe parcursul trimestrelor I-IV din anul 2021 s-a desfășurat Campania Națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.
Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate în anul 2020, precum și gravitatea acestora, Inspecția Muncii consideră că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile.
Obiectivele specifice ale campaniei:
-organizarea  activităţilor  de  securitate  şi  sănătate  în  muncă pe șantierele temporare sau mobile;
-instruirea lucrătorilor;
-lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție corespunzător sarcinii de muncă;
-utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile;
-respectarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături.
În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate în Argeș 141 controale. Au fost aplicate  un numar de 102 sancțiuni,  din care 24 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 107.500 lei. Au  fost dispuse 5  măsuri de  sistare a activității la locul de muncă organizat (șantier) și oprire a echipamentelor de muncă din funcțiune.
Deficienţele constatate în urma controalelor:
-echipamente de muncă ce prezintă pericol pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor ;
-nepurtare echipament individual de protecție ;
-neinstruire lucratori în domeniul securității și sănătății în muncă;
-neefectuare  control medical periodic și la angajare;
-neîntocmire instrucțiuni proprii pentru activitățile desfășurate;

 

-nerespectarea prevederilor legale privind lucrul la înălțime.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.