- Thursday, 02 December 2021
- Written by FINANCIARPRESS.RO
- Hits: 719
În luna noiembrie a acestui an, România număra 457 de fabrici de procesare a laptelui şi a cărnii, cu o capacitate de procesare de câteva tone sau câteva sute tone/zi, 1.930 de unităţi de fabricare a pâinii, unde sunt incluse şi brutăriile, şi 146 de centre de ambalare a ouălor, conform calculelor ZF pe baza datelor colectate de pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). În Argeș sunt 37 de astfel de unități. Cele mai multe fabrici de carne se află în judeţul Suceava (19), urmat de judeţele Ilfov (17) şi Prahova (16), iar cele mai multe fabrici de lapte se găsesc în Suceava (14), Mureş (12) şi Harghita (10).
Satu Mare stă cel mai bine la fabricarea pâinii, în unităţi mari şi în simple brutării, cu un număr de 171 de spaţii înregistrate pentru fabricarea pâinii, urmat de Bucureşti (126) şi Timiş (114).
Capitala este una dintre cele mai dinamice pieţe, numai în acest an fiind înfiinţate 20 de unităţi de fabricare a pâinii, printre care Panero Business, Ebapan Impex, Bahar Pan, Papatia Pan şi Oamenii Mei. De asemenea, în judeţul Prahova au apărut trei unităţi de de fabricare a pâinii noi în 2021 şi anume Lizzet Pan, Bonpan Comiprod şi Simba Pan.
În ceea ce priveşte ambalarea ouălor, judeţul Mureş ţine prima poziţie cu 15 unităţi, urmat de judeţele Maramureş (9), Olt (8) şi Braşov (8). Toneli Holding, cel mai mare producător de ouă după cifra de afaceri din România, de peste 100 mil. lei, are cele opt ferme în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Teleorman.
Popular Articles
- Most read
Publicitate