metalimpexAproape 100 de oameni s-au strâns joi 10 iunie în faţa firmei Metalimpex din Mărăcineni, firmă ce strânge deşeurile feroase de pe platforma Dacia. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi, spunând că au salarii extrem de mici, că ultima negociere a fost în 2019, iar anul trecut, în pandemie, firma le-a îngheţat salariile, deşi a avut un profit foarte mare. Conform datelor de pe site-ul Ministerul Finanţelor, Metalimpex are 123 de salariaţi, iar anul trecut a avut un profit net de aproape 800.000 de euro.

 

Am stat de vorbă cu Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Dacia şi cel care îi reprezintă pe protestatari. „Cei din conducerea Metalimpex au refuzat să facă negocieri, deşi pachetul salarial trebuia discutat încă din ianuarie. Au tot tergiversat, invocând starea de alertă. Fapt pentru care oamenii au întrerupt munca de la ora 7 dimineaţa. După discuţii cu conducerea societăţii, ne-au înaintat o invitaţie pentru negocieri în perioada 21-25 iuni. Vom stabili una dintre zile de comun acord. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi, nu au avut creştere salarială anul trecut, dar a trebuit să semneze prelungirea contractelor. Firma a avut profit mare. Angajaţii au reluat lucrul după ce conducerea ne-a înaintat invitaţia pentru negocieri”, spune Viorel Ungureanu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.