autostradaDeşi firma austriacă Porr a câştigat în luna martie a.c. contractul pentru tronsonul 4 (Tigveni-Curtea de Argeş) al autostrăzii Sibiu-Piteşti, începerea proiectării, ce va dura 16 luni, mai are de aşteptat. Şi asta deoarece Curtea de Apel Bucureşti a admis pe 8 iunie contestaţia unei firme din China excluse iniţial de la licitaţie. Instanţa a dispus reevaluarea ofertelor.

Compania China Railway a putut contesta procedura de la licitaţie pentru că legea ce exclude companiile chineze, adoptată la începutul anului, nu se aplică licitațiilor începute înainte de adoptarea legii.

Proiectarea acestei secțiuni ar urma să dureze 16 luni iar execuția lucrărilor 44 de luni. Perioada de garanție pentru calitatea lucrărilor, stabilită prin documentație este de minim 60 de luni, arată CNAIR. Secțiunea 4 a autostrăzii Pitești-Sibiu, este cuprinsă între localitățile Tigveni și Curtea de Argeș și are o lungime de 9,86 km, din care 1,35 km de tunel care vor fi construiți în zona de traversare a dealului Momaia.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.