autostradaVeşti foarte bune privind demararea lucrărilor la viitorul tronson cinci (Curtea de Argeş-Piteşti) al autostrăzii Sibiu-Piteşti. După cum ne-au confirmat în exclusivitate atât primarul de la Merişani, cât şi reprezentantul constructorului, lucrările vor începe după jumătatea lunii iulie.

Vasile Badea, director producţie la compania Astaldi, cea care va realiza viitorul tronson cinci ne-a declarat: „Proiectarea pentru acest tronson va fi finalizată în această lună, iar până la jumătatea lunii iulie vom obţine autorizaţia de construcţie. Lucrările vor demara după jumătatea lunii iulie”.

Marius Ionescu, primarul de la Merişani, acolo unde a fost organizat şantierul, precizează că această investiţie va aduce numeroase beneficii pentru comună: „Cei de la Astaldi deja au început să angajeze oameni din comună, sunt până acum opt paznici şi vreo 12-15 muncitori. Iar angajările vor continua. Este foarte bine pentru comunitate. Ca să nu mai vorbesc de faptul că mai multe firme importante au cumpărat terenuri mari în comună şi vor face inclusiv zone industriale. Comunitatea se va dezvolta”.

Reprezentantul Astaldi ne-a mai confirmat că în perioada următoare vor mai fi angajaţi sute de oameni, în mare procent din Merişani şi din zonele de pe traseul Curtea de Argeş-Piteşti.

Viitorul tronson cinci va avea 30,35 kilometri şi va costa 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani ce provin din fonduri europene nerambursabile. Durata de execuţie este de 48 de luni.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.