- Monday, 29 March 2021
- Written by Lucian Gherguș
- Hits: 2456
Marţi 29 martie, la Primăria Mioveni s-au pus bazele înființării unei școli duale ce se vrea a fi un important furnizor de forță de muncă calificată pentru mediul privat de județ, dar mai ales pentru Uzina Dacia Renault, aceasta fiind și partener al acestui proiect.
Mai exact, după luni întregi de muncă, luni 29 martie la Primăria Mioveni s-a semnat memorandumul privind demararea studiului de prefezabilitate pentru Școala Duală Acarom, dar și decizia partenerilor privind constituirea grupului de lucru.
Pentru realizarea acestui proiect extrem de important pentru județul Argeș și-au dat mâna şase parteneri: Uzina Dacia - Renault, ACAROM, Primăria Mioveni, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea din Pitești și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
Astfel, cei șase semnatari ai proiectului Școlii Duale ACAROM, care s-au întâlnit luni 29 martie la Primăria Mioveni sunt: primarul Ion Georgescu, care a fost de altfel și amfitrionul evenimentului, Christophe Dridi-preşedintele ACAROM, Mihai Bordeanu, directorul Dacia, Liliana Murguleț, inspector școlar general, Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești și directorul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
Prezent la acest eveniment a fost și Gabriel Sicoe, secretar general Dacia, care a vorbit despre proiectul Școlii Duale ACAROM: „Lucrăm împreună cu actorii prezenți de la această masă de mai bine de un an pentru a ne întâlni astăzi și a demara un asemenea proiect.
Acum se vor semna de către cele 6 părți două documente și anume: memorandumul privind demararea studiului de prefezabilitate pentru Școala Duală ACAROM, dar și decizia celor 6 semnatari privind constituirea grupului de lucru care să înceapă să lucreze pe subiect.
Grupul de lucru are o misiune clară, aceea de a defini acest studiu cel puțin pe 3 capitole și anume: proiectul tehnic, ceea ce se dorește de la această școală, plecând de la nevoile mediului economic; definirea bugetului şi identificarea surselor de finanțare.
Pe baza acestor 3 elemente, cei șase semnatari ai memorandumului se vor întâlni pentru a decide pașii următori”.
Așadar, ca o concluzie, în urma acestui proiect, putem spune că reprezentanții Uzinei Dacia – Renault au gânduri mari și pe termen lung în România, având în vedere că își fac și propria școală de meseriași.
Popular Articles
- Most read
Publicitate