scoala dualaDe mai multe luni, Primăria Mioveni, în parteneriat cu Dacia, ACAROM, Universitatea din Piteşti, Inspectoratul Şcolar Argeş şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni lucrează la un proiect important privind crearea unei şcoli duale, proiectul urmând a fi finanţat cu fonduri europene nerambursabile. „UAT Mioveni va fi şef de proiect. Proiectul va fi cu fonduri europene şi va începe în curând. Iar rezultatele se vor vedea în câţiva ani. Este un proiect graţie căruia se va aduce plus-valoare Liceului Tehnologic Colibaşi”, spune primarul Ion Georgescu.

Şcoala Duală ACAROM ce va asigura formare tehnică şi profesională. „Vrem să avem un furnizor de muncă pregătită şi calificată pentru industria auto”, spun reprezentanţii Dacia. Şcoala duală va fi pe mai multe cicluri tehnice, de trei sau patru ani. În cadrul proiectului vor fi reabilitate şi mai multe clădiri propuse pentru proiect în cadrul Liceului Tehnologic Mioveni.

Luni 29 martie, cu începere de la ora 9.15, la Primăria Mioveni se va semna în acest sens memorandumul prin care părţile se angajează să colaboreze pentru implementarea proiectului şcolii duale ACAROM. La eveniment vor fi prezenţi printre alţii, alături de primarul Ion Georgescu, Christophe Dridi-preşedintele ACAROM, Gabriel Sicoe-secretar general Dacia şi reprezentanţi ai Universităţii din Piteşti şi Inspectoratului Şcolar.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.