bordeanu

Mihai Bordeanu, director general Dacia, a avut vineri 26 martie, o întâlnire cu câţiva jurnalişti din România, ocazie cu care a răspuns şi la o parte dintre întrebările www.Financiarpress.ro.

Mihai Bordeanu a ţinut să sublinieze interesul deosebit pentru Spring, primul model electric al Dacia, pentru care sunt deja peste 6.000 de precomenzi în România; „Este o Spring-mania”. Directorul general Dacia a precizat şi că automatizarea liniilor de producţie de la Mioveni nu reprezintă o ameninţare pentru angajaţii Dacia privind reducerea locurilor de muncă şi că dimpotrivă această automatizare îi ajută pe angajaţi. „Automatizarea liniilor de producţie nu a reprezentat în vreun moment o ameninţare pentru salaraţii uzinei de la Mioveni legat de o scădere a locurilor de muncă, este doar un sprijin. Marea parte din robotizarea de la uzina de la Mioveni este o robotizare realizată pentru a creşte ergonomia postului de lucru. Automatizările sprijină, nu înlocuiesc ceva. ”

Legat de creşterea capacităţii de producţie de la uzina Dacia la 406.000 unităţi, creştere anunţată înainte de pandemie, Mihai Bordeanu a declarat că deocamdată „această creştere anunţată atunci nu reflectă deocamdată cerinţa pieţei. În momentul în care vom constata o traiectorie solidă şi sustenabilă de piaţă, redeschidem subiectul. Nu se mai forţează volumul cu orice preţ. Şi nu suntem singurii care avem această strategie. Vom vedea cum răspunde piaţa în următoarele luni, în următorii ani, şi ne vom adapta”.

Mihai Bordeanu a făcut referire, vorbind de noua gamă Dacia, şi la succesul foarte mare ale echipării Eco-G (benzină şi GPL). Astfel, 65% dintre comenzile pentru noul Logan sunt cu echiparea Eco-G, în timp ce la Sandero şi Sandero Stepway procentul este de 60%.  „GPL-ul este foarte Dacia”, spune Mihai Bordeanu.

Gama Dacia se vinde în prezent în 44 de ţări, însă Mihai Bordeanu a declarat că în anii următori este posibil ca Dacia să fie prezentă şi pe noi pieţe externe: „Cred că încă mai este loc, încă mai este potenţial”

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.