parcul-lunca-argesului.jpg

 

Municipiul Piteşti va primi 19.081.866,99 lei, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), pentru realizarea parcului Lunca Argeșului III.

Contractul de finanțare a fost semnat de către ministrul  Cseke Attila, în cadrul programului destinat modernizării infrastructurii educaţionale, creşterii calităţii vieţii şi dezvoltării activităţii unor întreprinderi mici şi mijlocii.

Proiectul își propune reconversia funcțională și reutilizarea unei suprafețe de aproximativ 22 ha de teren degradat, localizat în Lunca Argeșului, și cuprinde:

- realizare alei pietonale, piste pentru bicicliști, creare trotuare;

- amenajare spații verzi (defrișarea vegetației existente; modelarea terenului; plantarea cu plante perene /gazonarea suprafețelor, inclusiv plantare arbori și arbuști);

- crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate (ex. zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc.);

- achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul alei, foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spatii pentru întreținere/vestiare, scene;

- instalare Wi-Fi în parcul realizat;

- instalare sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate prin proiect;

- dotare mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, împrejmuire etc);

- modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenției;

- racordarea la utilități publice a terenului obiect al investiției (apă, electricitate, canalizare);

- realizare sistem de irigații și sistem de iluminat pentru spațiile amenajate prin proiect.

Piteștiul este beneficiarul acestei finanțări, alături de alte orașe, precum Suceava, Balș, Ploiești, Eforie Nord, Rovinari sau Buzău, aceste proiecte având ca beneficiari atât unităţi administrativ-teritoriale, cât şi întreprinderi mici şi mijlocii.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.