DanBred.jpg

 

 

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai mare producător local de carne de porc, cu zece ferme pe plan local în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea, vrea să se extendă şi în judeţul Argeş, preluând activitatea a cinci ferme de porci de la DanBred, grup de firme cu acţionariat româno-danez, potrivit datelor de la Consiliul Concurenţei.

„Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premium Pork Commercial SRL (companie care face parte din grupul Premium Porc – n.red.) intenţionează să preia activităţile desfăşurate de DanBred Argeş SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL şi Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducţiei, îngrăşării şi vânzării porcinelor către abatoare”, se arată în comunicatul de presă de la Consiliul Concurenţei.

Activele ce urmează a fi preluate constau într-o fermă de reproducţie şi patru ferme de îngrăşare, conform aceleaşi surse.

DanBred Argeş, companie cu afaceri de 48,4 milioane de lei în 2019 şi un profit de 10 milioane de lei, este deţinută de Marsuland Holding (40%), Munkbro Holding (40%), companii cu sediul în Danemarca, Ion Benţa (10%) şi Ionel Chiriac (10%), conform Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. De asemenea, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL au acelaşi acţionariat, numai la Slobozia Food Production SRL este acţionar 100% Ionel Chiriac.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.