dn 73Asocierea de firme Azvi - Straco Grup - Tractebel Engineering, ce realizează modernizarea celor 103 km din DN 73 Piteşti-Câmpulung-Braşov, a cerut în instanţă la peste şase ani de la începerea lucrărilor rezilierea contractului, dând în judecată CNAIR.

 

În octombrie 2020 a fost efectuată recepţia lucrărilor doar pentru un sector de 29 de kilometri, cuprins între km 13+800 si km 42+850. Progresul fizic al lucrarilor de modernizare realizate pe DN 73 era de aproximativ 50%, la finalul lunii noiembrie 2020. Ministerul Transporturilor spune că firmele de construcţii au finalizat măsurile pentru conservarea şi punerea în siguranţă a lucrărilor.

 

Până la începutul verii, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov şi cea din Bucureşti vor prelua amplasamentul şi vor face demersurile necesare pentru actualizarea documentaţiei tehnice şi întocmirea documentaţiei de atribuire pentru restul de executat, astfel încât modernizarea DN 73 să fie gata cel târziu decembrie 2023. Valoarea totala a contractului este de aproape 414 milioane de lei, 85% din sumă provenind din fonduri europene.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.