finante-arges.jpgPersoanele fizice autorizate (PFA) care obțin venituri independente vor putea obține în fiecare an, începând din 2021, bonificații pentru plata taxelor aferente, conform unei ordonanțe apărute în Monitorul Oficial. Numai în Argeș sunt peste 10.000 de PFA.

Concret, dincolo de bonificațiile stabilite pentru anul curent, OUG 69/2020 prevede că din 2021 se vor acorda anual bonificații de până la 10% pentru PFA-uri.

Bonificațiile se vor aplica atât la impozitul pe venit, cât și la contribuțiile pentru pensii și sănătate, ce sunt datorate de PFA-uri în baza veniturilor raportate prin declarația unică.

Totuși, momentan nu știm nici termenele de plată pentru care se vor aplica bonificațiile și nici condițiile în care se vor acorda. Aceste chestiuni vor fi stabilite anual prin legea bugetului de stat și vor avea reguli de aplicare stabilite printr-un ordin al Ministerului Finanțelor Publice.

Pentru anul curent, Guvernul a stabilit că bonificațiile sunt, în total, de 10%: 5% pentru depunerea declarației unice online și 5% pentru plata taxelor pe veniturile din 2019 până la data de 30 iunie 2020.

Practic, acesta este noul termen din 2020 pentru depunerea declarației unice pentru persoanele fizice și pentru plata taxelor pe veniturile din 2019. Acesta a mai fost amânat o dată, fiind mutat de pe 15 martie pe 25 mai.

Declarația unică pentru persoanele fizice se depune atât pentru finalizarea veniturilor și a taxelor aferente pe anul anterior, cât și pentru estimarea veniturilor pe anul curent.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.