georgescu_argentina_spital.jpg

Adversarii politici ai primarului Ion Georgescu nu mai știu ce atacuri să arunce pe piață pentru a discredita cea mai importantă investiție din România în domeniul sănătății realizată la Mioveni. Și nu spunem noi că este cea mai importantă investiție din România, ci statisticile, care dau noul spital de la Mioveni, ca fiind singura investiție de acest gen realizată de stat în ultimii 30 de ani. Or, în aceste condiții, ce nădejde să mai tragă adversarii politici ai primarului Georgescu anul viitor la alegerile locale. Chiar dacă unii încearcă să-și schimbe și partidele, precum lupul părul, din partea cărora să candideze, având în vedere curentul politic actual, năravurile însă le rămân acestor posibili candidați la Primăria Mioveni.

Mai exact, Argentina Culcuș, consilier local PAM, dar care acum cochetează cu PNL-ul, a lansat aseară în ședința Consiliului Local Mioveni o acuzație total neinspirată, care acum se întoarce împotriva ei, spunând că are informații că  la noul spital din Mioveni tărgile nu încap în lifturi. Deși i s-a spus că tărgile încap în lifturi, Argentina Culcuș, un fel de ,,Toma necredinciosul”, a cerut să meargă după ședința Consiliului Local Mioveni la spital pentru a se convinge de acest lucru, însă managerul spitalului i-a zis că poate să vină săptămâna viitoare oricând, având în vedere că zilele acestea este foarte ocupat cu diverse proceduri premergătoare punerii în funcțiune acestei investiții mult așteptată de argeșeni.

Dar pentru a nu mai aștepta până săptămâna viitoare, gândindu-ne la grija Argentinei Culcuș, care probabil că nu mai doarme nici noaptea de grija tărgilor, dacă acestea intră sau nu în lifturile noului spital, am mers la fața locului pentru a fotografia tărgile și paturile în lifturi. Desigur, că atât tărgile, cât și paturile încap în lifturile noului spital, după cum puteți observa în imaginile alăturate, însă am făcut acest efort gândindu-ne la Argentina Culcuș că poate de grija acestora se consumă prea mult și renunță să mai candideze pentru postul de primar al Mioveniului.

lift_spital.jpg

Dar lăsând gluma la o parte, nu poți să arunci cu noroi într-o astfel de investiție pentru care s-au depus numeroase eforturi. Desigur, se poate spune că Mioveniul a avut fonduri cu care să construiască acest spital, dar oare câte administrații locale din țară nu au la fel de multe fonduri ca Mioveniul sau chiar mai multe și care nu au realizat o astfel de investiție, având în vedere că noul spital de la Mioveni este singurul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani? Sigur, așa cum am mai spus, are și Georgescu păcatele lui, însă în ceea ce privește această investiție merită toată lauda, investiție care peste ani s-ar putea să-i poarte și numele. Oare nu putea și Gerorgescu să se limiteze la borduri și la panseluțe, așa cum se întâmplă în alte localități din țară, fără să se mai streseze. A construi  un spital de la zero este cu adevărat o provocare, mai ales când investiția este realizată de o administrație locală.

targa2.jpg

Ca un exemplu, în cei trei ani în care s-a construit spitalul de la Mioveni, legislația în domeniu s-a schimbat de 3 ori, ceea ce a făcut ca toate calculele din proiectul inițial să fie date peste cap. Ce s-ar fi întâmplat dacă în urma acestor modificări nu se mai putea continua investiția în sănătate de la Mioveni? Atunci, cu siguranță, Ion Georgescu, pierdea tot.

Așadar, iată de ce mulți primari aleg să se limiteze la borduri și panseluțe și de ce merită Ion Georgescu toată lauda în privința acestei investiții de care Argeșul avea o nevoie acută.

Iar cât privește atacul politic, oamenii vor judeca anul viitor, iar toate aceste atacuri s-ar putea să se întoarcă împotriva atacatorilor.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro