georgiana_draghici.jpgSoția trezorierului și al șefului de campanie al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnată la închisoare. Georgiana Drăghici a fost condamnată, marți, de Tribunalul București, la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este una definitivă. În același dosar, au fost condamnați la aceeași pedeapsă Cristian Meleșteu și Doru Marian Bălășoiu, angajat la cabinetul deputatului Drăghici.

Georgiana Drăghici este acuzată de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului. Cristian Meleșteu, fost șef de direcție în Ministerul Tineretului, este acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi organizat ilegal o tabără de vară a TSD. Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor 102 de participanți, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică, susţine DNA. Potrivit procurorilor, mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești, care nu au fost însă prezenți în tabără.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro