liceu mioveni

A făcut ocolul țării bătaia izbucnită pe 18 ianuarie între mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic de Construcții Mioveni. O bătaie pe parcursul căreia unul dintre elevi a smuls o stinghie din lambriul de pe holul liceului și a lovit alți elevi. Culmea e că directoarea liceului a anunțat autoritățile după mai bine de 24 de ore de la bătaie. Iar polițiștii s-au autosesizat după ce imaginile au devenit publice.

Iar în seara zilei de 19 ianuarie trei dintre elevii bătăuși au fost reținuți de polițiști. ”După administrarea probatorului, trei tineri, de 17 ani, din Davidești, de 19 ani, din Mioveni, respectiv 17 ani, din Dârmănești, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca vineri 20 ianuarie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere legală”, precizează pentru FinanciarPress.ro reprezentanții Poliției Argeș.

Am stat de vorbă și cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu. ”Au trecut 30 de ore din momentul izbucnirii conflictului și până când doamna directoare m-a anunțat. Nu este normal, este grav. Eu am aflat de caz după ce imaginile au devenit publice. Doamna directoare de la liceul din Miovenin era obligată să anunțe imediat și Inspectoratul Școlar Argeș, având în vedere violența conflictului. Joi 19 ianuarie am avut o ședință cu toți directorii de unități de învățământ din Argeș la Universitatea Constantin Brâncoveanu, ședință pe parcursul căreia le-am spus inclusiv cât de important este să aibă o comunicare rapidă și fluentă cu Inspectoratul Școlar în cazul în care într-o școală izbucnește un incident. Iar la acea ședință a participat și doamna directoare și nu a spus nimic legat de acel incident grav, nici înainte de ședință, nici în timpul ședinței. Va fi categoric o cercetare disciplinară. Nu voi tolera vreodată asemenea incidente. Nu pot spune deocamdată dacă se va ajunge și la măsura destituirii”, a declarat pentru FinanciarPress.ro inspectoru școlar general Dumitru Tudosoiu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.