frizerie droguriDupă luni întregi de investigații amănunțite, procurorii DIICOT Pitești au trimis în judecată șapte membri ai unei grupări ce vindea droguri chiar în centrul Piteștiului. Mai mult, drogurile erau vândute direct într-o frizerie de pe strada Victoriei, la mai puțin de 200 de metri de Primăria Pitești.

Iar procesul începe în această lună la Tribunalul Argeș. Șase dintre cei șapte membri ai rețelei sunt în arest la domiciliu de mai multe luni. Coordonatorul era patronul frizeriei din centrul Piteștiului. În destule cazuri, drogurile sintetice și foarte periculoase se vindeau direct în frizerie. Și, după cum precizează procurorii DIICOT Pitești, nu puține erau situațiile când patronul frizeriei le arăta clienților pliculețe cu droguri sintetice pentru a îi tenta să le consume.

Dosarul a fost deschis de către DIICOT Pitești în primăvara lui 2022. Și, pe parcursul investigațiilor, procurorii au descoperit că unul dintre curierii-traficanți era un tânăr cu handicap mental dovedit cu acte.

Cele mai vândute droguri erau 3 MMC, pentru prețul de 150 lei gramul. 3 MMC este un drog extrem de periculos, consumat cu precădere de adolescenți, și este în mod constant adus în țara noastră din Olanda. 3 MMC creează rapid dependență în rândul consumatorilor.

Pe 29 iunie 2022, un echipaj al Poliției Mioveni a oprit în trafic o mașină, iar asupra șoferului a fost găsit un pliculeț cu droguri ascuns într-un pachet de țigări. Polițiștii din Mioveni au luat legătura cu procurorii DIICOT Pitești, iar șoferul prins le-a dat mai multe detalii anchetatorilor, inclusiv de unde achiziționase drogurile. Și astfel s-a făcut legătura cu gruparea ce era monitorizată din februarie 2022.

Procurorii DIICOT Pitești au verificat la Primăria Pitești și veniturile oficiale declarate de către patronul frizeriei și au descoperit că acesta declarase pentru ultimii șase ani un venit net total de aproape 13.000 lei, ceea ce înseamnă undeva în jur de 2.000 de lei anual. Continând verificările, anchetatorii au descoperit că patronul frizeriei  și-a construit după 2019 o vilă impunătoare, iar în evidențe nu exista vreun venit care să acopere costurile de construcție ale vilei, costuri ce s-au ridicat la câteva zeci de mii de euro. Drept urmare, procurorii au pus sechestru atât pe vilă, cât și pe terenul aferent. Patronul frizeriei spune însă că nu au fost luate în calcul și veniturile soției.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.