grosanuLa finalul anului trecut, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Elena Groșanu, fosta contabilă a Primăriei Corbi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, după ce aceasta a virat ilegal din banii Primăriei peste 1,5 milioane lei către firma fiicei sale, fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă și a plătit, tot din banii Primăriei Corbi, suma de 386.000 lei, reprezentând contravaloarea mai multor împrumuturi făcute de ea și de familia sa.

Elena Groșanu a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv.

Anca Baciu, primarul comunei Corbi, a povestit în exclusivitate pentru FinanciarPress.ro, cum a descoperit fraudele și cum a dat-o în vileag pe Elena Groșanu.

”Dubiile au început după ce am constatat că erau situații dese în care nu aveam bani disponibili în contul Primăriei. De exemplu, semnam un ordin de plată, iar după câteva zile eram sunată că nu au fost primiți banii... Doamna Groșanu îmi spunea că nu s-au decontat banii, că a fost o problemă cu ordinul de plată, că e ceva greșit... Apoi, la începutul anului trecut, am început să îmi pun semne de întrebare legat de CAR-urile Elenei Groșanu și ale membrilor familiei sale. Știam că au câteva CAR-uri și nu înțelegeam cum mai reușeau să ia și bani în mână în afară de sumele oprite pentru CAR-uri. I-am cerut Elenei Groșanu o evidență a borderourilor de plată pentru CAR-uri, deoarece ea ținea legătura cu ei de pe adresa personală de e-mail. În același timp am făcut solicitări la CAR-uri ca să văd borderourile. Iar borderourile date de către Elena Groșanu erau diferite de cele de la CAR-uri. Pe borderourile oficiale de la CAR-uri erau trecute sumele integrale oprite, în timp ce pe borderourile furnizate de către Elena Groșanu erau sume foarte mici sau chiar zero. Când am descoperit neconcordanțele am mers la Curtea de Conturi ca să îmi spună ce e de făcut. Iar Curtea de Conturi mi-a spus să mă adresez auditorilor. Iar în urma auditului s-au găsit plăți către CAR-uri și către firma fiicei doamnei. Eu știam că nu am semnat vreun OP către firma respectivă. Am fost la Poliția Economică și am dat o declarație. Iar la finalul lunii mai 2022 am primit solicitare de la DNA să mă prezint cu raportul de audit la ei”, spune Anca Baciu.

Primăria Corbi s-a constituit parte civilă în procesul ce va începe în această primăvară, cerând ca despăgubiri suma de peste 1,9 milioane lei.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.