inquieto

După mai bine de patru ani, în această toamnă, la Judecătoria Pitești va începe în sfârșit procesul în care Nicola Inquieto, afaceristul italian acuzat că spăla banii Camorrei la Pitești, va fi judecat pentru ucidere din culpă în cazul morții unui tânăr care lucra pe șantierul unui bloc. Nicolae Inquieto este în prezent în închisoare în Italia, după ce anul trecut a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pentru asociere cu Camorra.

În procesul de la Pitești, care va începe pe 28 septembrie, după cum ne-au confirmat surse judiciare, este vorba de un dosar al morţii unui angajat în vârstă de doar 24 de ani al italianului, petrecut în vara lui 2016 pe un şantier din Găvana, unde omul de afaceri construia un bloc. Tânărul a căzut de la mare înălțime de pe o macara. Alături de Inquieto au fost trimiși în judecată şi şeful de şantier, Nicolae Diaconu, şi firma italianului, Daniela Construcţii. Anchetatorii au descoperit numeroase nereguli. Firma lui Inquieto nu avea responsabil pentru supravegherea şi utilizarea macaralei, cum prevede legea. În plus, reprezentanţii firmei lui Inquieto au minţit, spunând că macaraua nu funcţiona. După accident, când jurnaliştii şi autorităţile au sosit la faţa locului, reprezentanţii firmei Daniela Construcţii au spus că macaraua nu funcţiona, încercând să îl scoată vinovat pe tânărul mort. Expertiza și declarațiile martorilor au scos la iveală contrariul: macaraua funcţiona.

Nicola Inquieto va fi audiat prin videoconferință în proces.

Nicola Inquieto a venit în țara noastră acum 18 ani şi a construit un adevărat imperiu imobiliar la Pitești, cu sute de apartamente. Conform procurorilor italieni, Nicola Inquieto aparţinea clanului mafiot Casalese şi, în particular, facţiunii lui Michele Zagara.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.