pendiuc

Surprize peste surprize în deja celebrul dosar Publitrans, ce se judecă de mai bine de doi ani la Curtea de Apel București. La ultimul termen, instanța a admis cererea de abținere formulată de către judecătoarea Radu Adina-Adriana, astfel că aceasta va fi înlocuită cu un alt magistrat. Este pentru a treia oară când un judecător din acest dosar va fi schimbat în ultimele trei luni. Acum două luni, pe 10 februarie a.c., Curtea de Apel București a admis cererea de recuzare formulată de DNA și i-a înlocuit din complet pe judecătorii Nicoleta Nolden și Aurel Găitan. Următorul termen al procesului va fi pe 19 aprilie.

Reamintim că pe 12 februarie 2020, 12 dintre cei 14 inculpaţi din dosarul Publitrans au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă la închisoare cu executare. Sentinţa a fost definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. Tudor Pendiuc a fost condamnat pe fond, la 8 ani de închisoare, în timp ce fiica acestuia, Emanuela Pendiuc, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare. Prejudiciul în răsunătorul dosar a fost estimat de procurorii anticorupție la peste 5 milioane de euro.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.