judecatorieJudecătoare la Judecătoria Pitești, Elena Bărbulescu a fost sancționată pentru a patra oară în ultimii șase ani de către Consiliul Superior al Magistraturii. După cum ne-au precizat surse judiciare, în ședința de miercuri 16 februarie a secției disciplinare a CSM, s-a decis ca judecătoarea Elena Bărbulescu să fie suspendată șase luni pentru exercitarea funcției cu rea-credință. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 15 zile de la comunicare.

 

Acum doi ani, judecătoarea Elena Bărbulescu a fost sancționată cu reducerea indemnizației lunare brute de încadrare cu 25% pe șase luni pentru că ”nu a respectat, în mod repetat și din motive imputabile, dispozițiile legale privind soluționarea cu celeritate a cauzelor”. Concret, inspectorii judiciari au descoperit că Elena Bărbulescu avea trei dosare cu vechime mai mare de 10 ani, toate aflate în primul ciclu procesual.

 

În 2016 CSM, după două acțiuni disciplinare formulate de către Inspecția Judiciară, a sancționat-o pe judecătoarea Elena Bărbulescu cu două avertismente pentru „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…” şi „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.