lupescu

Un comunicat de presă succint emis de Jandarmeria Argeş a făcut vâlvă în după-amiaza zilei de luni 13 septembrie. Conform comunicatului, începând cu data de 10 septembrie, colonel doctor Lupescu Gheorghe, comandant al Jandarmeriei Argeş până la acea dată, a fost pus la dispoziția unității, ca urmare a retragerii autorizației de acces la informații clasificate.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș va fi asigurată de colonel Toma Cezar, prim-adjunct al inspectorului șef. Cum Jandarmeria Argeş nu ne-a putut furniza mai multe informaţii legat de această schimbare intempestivă la vârf, ne-am adresat  atât colonelului Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, cât şi Simonei Caraiani, purtător de cuvânt ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de stat). Numai că nici aceştia nu au putut prezenta informaţii clare, astfel că misterul schimbării din funcţie a lui Gheorghe Lupescu persistă.

„O dată la patru ani se face o revalidare a autorizaţiei de acces la infomaţii clasificate. Cei de la ORNISS pot prelungi sau retrage acea autorizaţie, fără a fi obligaţi să îşi motiveze decizia. Iar legat de decizia luată în cazul domnului colonel Lupescu, ORNISS nu ne-a dat informaţii în plus. Vă pot spune că din informaţiile pe care le am până în prezent, domnul colonel Lupescu nu face obiectul vreunei proceduri judiciare sau al unei anchete disciplinare”, spune Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Iată ce ne-a declarat şi Simona Caraiani, purtător de cuvânt al ORNISS: „Nu aş dori să fac vreun comentariu, deoarece nu cunosc acest subiect. Vă pot declara că respectiva autorizaţie de acces la informaţii clasificate se poate retrage în anumite cazuri, cum ar fi la solicitarea ORNISS sau printr-o decizie a conducătorului instituţiei ce a eliberat acea autorizaţie”.

L-am contactat şi pe colonelul Gheorghe Lupescu, acesta declarându-ne că va contesta în instanţă retragerea respectivei autorizaţii şi că totul i se pare foarte ciudat, mai ales că nu i s-a comunicat vreun motiv al retragerii autorizaţiei, autorizaţie ce urma să expire de abia în martie 2022.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.