bobocAflat în arest de două săptămâni pentru luare de mită, comisarul Dumitru Boboc de la OPC Argeş avea relaţii la nivel înalt. Relaţii ce l-au ajutat ca timp de un an şi două luni să aibă un post cald în Bucureşti la ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) în perioada în care instituţia a fost condusă de Marius Pîrvu, membru influent în PSD şi fost şef la Oltchim al lui Dumitru Boboc. Problema mare, dincolo de angajarea pe prietenie, a fost reprezentată de faptul că Dumitru Boboc a lucrat între iunie 2018 şi august 2019 la compartimentul Achiziţii Publice, deşi nu avea nicio calificare sau diplomă în domeniu. Ulterior, ANPC a încercat să acopere neregula trimiţându-l pe Dumitru Boboc la un curs de achiziţii publice plătit bineînţeles din bani publici.

Carmen Cucu, comisar în cadrul ANPC, ne-a confirmat că Dumitru Boboc nu avea studii de specialitate: „La momentul detaşării la ANPC, domnul Dumitru Boboc nu deţinea o diplomă privind achiziţiile publice. În 2018, domnul Dumitru Boboc a participat la un curs pe domeniul achiziţii publice ce a costat 750 lei”.

În august 2019, Marius Pîrvu a fost schimbat de la conducerea ANPC, iar Dumitru Boboc, unul dintre apropiaţii săi, a revenit la OPC Argeş.

Trebuie spus că cei doi au lucrat împreună timp de mai mulţi ani la Oltchim până la finalul anului 2014.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.