cirstoveanuSupranumit şi „Îngerul Copiilor“ de către părinţii care şi-au văzut copiii salvaţi de mâinile sale, medicul piteştean Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, a impresionat din nou zilele trecute. Asociaţia Blondie, care ajută bebeluşi cu probleme medicale grave, a scris pe pagina sa de Facebook despre faptul că doctorul Cîrstoveanu a mers la Milano cu o fetiţă de doar două săptămâni cu o gravă problemă: jumătate de inimă nedezvoltată. Micuţa va fi operată în Italia, iar medicul Cătălin Cîrstoveanu a însoţit-o, mergând cu un avion de linie. Cătălin Cîrstoveanu conduce de mai mulţi ani secţia de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Spitalul „Marie Curie”, considerată cea mai modernă din sud-estul Europei, şi este unul dintre cei mai apreciaţi doctori din România.

Zeci de publicaţii de top din America şi Europa au scris la superlativ în ultimii ani despre activitatea şi eforturile sale. Cătălin Cîrstoveanu a mers de-a lungul anilor cu peste 300 de copii la spitale şi clinici din străinătate pentru a îi salva. Medicul Cătălin Cîrstoveanu a reuşit să construiască secţia de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Spitalul „Marie Curie” din bani veniţi de la mai multe companii private. În urma campaniilor şi eforturilor doctorului Cătălin Cîrstoveanu au fost strânse milioane de euro pentru dotarea secţiei.

 

Nu i s-a permis să lucreze la Spitalul Judeţean Argeş

 

În 1996, pe când era medic rezident, lui Cătălin Cîrstoveanu nu i s-a permis să lucreze în secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Argeş. La un anumit moment dat, acesta a devenit indezirabil pentru anumite persoane din Spitalul Judeţean Argeş care nu erau deschise la proiectele şi ideile foarte utile ale doctorului Cîrstoveanu.

A fost la un moment dat un proiect prin Banca Mondială şi Spitalul Judeţean Argeş a beneficiat de un aparat de radiologie, aparat care era pentru nou-născuţi, un aparat de radiologie mobil. Acest aparat era în custodia secţiei de Radiologie a spitalului. Numai că atunci când Cătălin Cîrstoveanu a venit în spital şi a cerut o radiografie la pat pentru un copil în stare gravă, i s-a spus că nu este aparat şi sa meargă cu copilul in Radiologie. I s-a spus că nu se poate şi doctorul Cîrstoveanu le-a zis: „Cum nu se poate? Dar la ATI veniţi cu aparatul”. Ulterior s-a certat ireversibil cu şeful de la ATI de la Spitalul Judeţean Argeş.  Aşadar, din cauza birocraţiei jenante de la Piteşti şi a unor mentalităţi înapoiate, Spitalul Judeţean Argeş a pierdut un medic excepţional. Un medic pe care l-au câştigat Spitalul Marie Curie şi România: Cătălin Cîrstoveanu.

 

Foto: Asociaţia Blondie

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.