iani_popa.jpg

 

Una dintre cele mai negre perioade a PNL Argeș a fost sub conducerea fostului senator Iani Popa, perioadă în care PNL Argeș devenise o aripă a PSD, având în vedere relațiile sale de prietenie cu foarte mulți sociali-democrați. Sigur, o perioadă de câțiva ani, cele două partide au mers braț la braț, sub alianța USL, alianță ce li s-a potrivit mănușă celor două organizații județene, PNL și PSD Argeș. La vremea respectivă cele două organizații erau conduse de Constantin Nicolescu (PSD) și Iani Popa (PNL). Însă nici înaintea alianței USL și nici după, PNL Argeș, sub conducerea lui Iani Popa, aproape că nu a existat ca partid de opoziție în județ. În toată acea perioadă a avut loc un proces de pesedizare a PNL Argeș, proces ce a lăsat răni adânci în organizația liberală din Argeș, răni ce nu s-au vindecat nici până acum din cauza multor PSD-iști vopsiți în galben care au rămas în PNL.

Tot sub conducerea lui Iani Popa, în anul 2016 PNL Argeș a înregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate la alegerile parlamentare, puțin peste 12%. O parte din vina acelui rezultat dezastruos al PNL Argeș l-a purtat și fosta președintă a PNL, Alina Ghorghiu, care a impus doi candidați intruși pe listele organizației județene.

Dar cel mai elocvent exemplu că Iani Popa nu avea nicio legătură cu liberalii a fost dezertarea acestuia la ALDE Constanța, deși fusese recent ales senator pe listele liberalilor argeșeni.

# Iani Popa, reșapat cu o sinecură în conducerea Senatului României

Acum, deși fugise împreună cu Andrei Gerea la ALDE Constanța, Iani Popa a fost reșapat, se pare, de Alina Gorghiu, cu o sinecură în conducerea Senatului României, fără vreo justificare de muncă în PNL.

Iată, după cum spun jurnaliștii Digi24 în filmulețul de mai jos, Iani Popa a fost instalat la conducerea Direcției Generale Cooperare Parlamentară Externă, din cadrul Senatului României.

Conform sursei citate, Iani Popa încasează de aici un salariu de 9029 lei, la care se mai adaugă un spor pentru condiții vătămătoare de încă 2315 lei.

După cum se vede în filmulețul de mai jos, adevărul este că sunt adevărate condiții vătămătoare pentru Iani Popa și astfel se justifică și acel spor. Nu este atât de ușor să stea pe scaun, poziție în care, de exemplu, poți să faci hemoroizi. Sau poate chiar din cauza aceasta pe foarte mulți politicieni, scuzați-mi expresia, îi doare în partea dorsală de populime.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.