pendiucPe 6 mai, la Curtea de Apel Bucureşti va fi un nou termen al recursului din deja  „celebrul” dosar Publitrans. Şedinţa de judecată se anunţă a fi una extrem de lungă, având în vedere că la acel termen vor fi audiaţi toţi apelanţii inculpaţi. Alături de fostul primar Tudor Pendiuc şi fiica sa Emanuela, vor fi audiate încă 11 persoane, printre care se numără Aurelian Roman- fostul director Publitrans şi oamenii de afaceri Valentin Vişoiu şi Gheorghe Văsîi.

 

Reamintim că pe 12 februarie 2020, 12 dintre cei 14 inculpaţi din dosarul Publitrans au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă la închisoare cu executare. Sentinţa nu a fost definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. Tudor Pendiuc a fost condamnat pe fond, la 8 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce fiica acestuia, Emanuela Pendiuc, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Prejudiciul în dosar a fost estimat de procurorii DNA la peste 5 milioane de euro.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.