politistiA făcut ocolul ţării cazul lui Zaharia Barbu, bărbatul de 63 de ani decedat vineri 16 aprilie după ce a fost pus la pământ de doi poliţişti. Iniţial, acesta refuzase să plece de pe o terasă de la Autogara Sud Piteşti unde izbucnise un incendiu. Iniţial s-a vehiculat informaţia că bărbatul ar fi făcut infarct, însă rezultatele autopsiei arată clar că bărbatul a murit din cauza intervenţiei foarte dure a celor doi poliţişti. „Cauza decesului a fost clar asfixia mecanică. Bărbatul avea mai multe leziuni în zona capului, la gât şi pe burtă. A fost vorba de o moarte violentă”, ne-a declarat medicul şef legist Dan Manu.

Iată ce ne-a precizat şi Marius Ştefan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, „Vom stabili dacă a fost justificată violenţa în acest caz. Pentru moment, până nu avem un suspect, nu pot face astfel de consideraţii. Vor fi analizate toate probele, inclusiv rezultatul de la autopsie şi imaginile surprinse de martori”.

Surse din cadrul Poliţiei Argeş ne-au declarat că victima fusese amendată de mai multe ori în ultimii cinci ani, după ce fusese implicată în mai multe stări conflictuale, însă nu era cunoscută ca o persoană violentă.  

Am dorit să aflăm cum se justifică violenţa mare a poliştilor în acest caz. Surse judiciare ne-au precizat că „Dacă bărbatul s-ar fi conformat, atunci poliţiştii nu ar fi avut de ce să îl trântească pe asfalt. Poate că poliţiştii au acţionat cu un exces de zel. Ancheta procurorilor va stabili dacă a fost cu adevărat exces de zel”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.