Sorin-Sorescu.jpg

 

În contextul  actual al evoluției pandemiei  COVID – 19, pentru evitarea diseminării virusului, cât și pentru protecția populației și a personalului propriu, DSVSA Argeș și-a adaptat activitatea, astfel încât în toate unitățile care produc, procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală,  medicii veterinari oficiali sunt prezenți permanent, pe toată perioada de lucru, asigurându-se ca toate produsele rezultate să respecte toate normele de calitate și salubritate.

În cazul fermelor de animale, asistența medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.

În cursul lunii martie a anului curent, în unitățile de producție și de comercializare, au fost efectuate 470 controale.

Astfel, în urma verificărilor, pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA Argeș au aplicat  45 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18  avertismente  scrise și  27 amenzi în valoare totală de 99 600 lei, după cum urmează:

– 4 amenzi în valoare de 4.800 lei pentru   manipularea produselor alimentare și a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor

– 1 amendă în valoare de 1.200 lei pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare si a hranei pentru animale în spații necorespunzătoare sau neprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă conform prevederilor legislației în vigoare.

–1 amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite.

–4 amenzi în valoare de 22.400 lei pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare și a celor destinate nutriției animalelor, în vederea depozitării, transportului și valorificării, și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare.

– 2 amenzi în valoare de 2.400 lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, a produselor de nutriție și pentru animale, și a produselor de uz veterinar.

– 1 amendă în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea reglementărilor sanitare veterinare privind producerea, înregistrarea, circulația și comercializarea produselor medicinale de uz veterinar, a aditivilor furajeri sau a altor produse de uz veterinar;

–  7  amenzi în valoare de 14.000 lei pentru lipsa evidențelor sanitare veterinare pentru ultimii 3 ani.

– 1  amendă în valoare de 6.000 lei pentru existența la controlul documentelor a unor neconcordanțe între situația existentă și atestărilor din certificatele sanitare veterinare de transport sau din alte documente prevăzute de legislația veterinară, privind identificarea mijloacelor de transport, individualizarea și numărul animalelor, sortimentele și cantitatea de produse de origine animala și de alte produse supuse controlului sanitar veterinar.

– 1 amendă în valoare de 2.000 lei pentru lipsa registrului de consultații și tratamente;

– 1 amendă în valoare de 2.000 lei pentru comercializarea produselor biologice de uz veterinar prin farmaciile veterinare;

– 1 amendă în valoare de 6.000 lei pentru  vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare;

– 2 amenzi în valoare de 4.800 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind înregistrarea și păstrarea evidențelor referitoare la animalele tratate, produsele medicinale administrate, durata tratamentului și perioada de așteptare, precum și nerespectarea perioadei de așteptare pentru animalele tratate și produsele obținute de la acestea;

– 1 amenda in valoare de 12.000 lei pentru   refuzul medicilor veterinari de liberă practică de a participa la acțiunile de interes național impuse de necesitatea combaterii unor boli transmisibile și parazitare în extindere la animale declarabile și carantinabile;

Totodată, în urma acestor controale, au mai fost confiscate 12 856 kg produse alimentare de origine animală în valoare de 67.820 lei.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.