mateescuDeşi ar trebui să înceapă în prima săptămână din luna mai, lucrările la tronsonul cinci (Curtea de Argeş-Piteşti) al autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea fi întârziate cu mai multe săptămâni din cauză că sute de proprietari ale căror terenuri au fost expropriate nu au fost deocamdată identificaţi pentru a primi despăgubirile aferente oferite de stat. Este vorba de persoane de pe raza comunelor Băiculeşti, Merişani şi Bascov. Iar prefectul Emilia Mateescu ne-a confirmat această problemă: „Este cu adevărat o problemă urgentă şi facem toate eforturile să o soluţionăm cât mai repede. Pentru că există riscul să existe întârzieri la tronsonul cinci al autostrăzii dacă nu ne vom mişca repede. Am vorbit de mai multe ori cu primarii celor trei comune şi mi-am promis că se apucă de treabă. În unele cazuri trebuie emise doar adeverinţe, iar în altele primarii trebuie să emită titluri de proprietate. Le-am spus primarilor că îi voi sprijini cât de mult pot eu alături de echipa mea din Prefectura Argeş”.

 

CNAIR SA a semnat pe 11 mai 2020 contractul „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești, km 92+600 – km 122+950”, firma câştigătoare fiind compania italiană Astaldi SpA. Valoarea contractului se ridică la 1,7 miliarde de lei fără TVA, fiind vorba de fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a contractului este de 60 luni, dintre care 12 luni reprezintă perioada de proiectare și 48 de luni pentru execuția tronsonului cinci.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.